To bøker og en film

I går kveld gledet jeg meg til å legge meg. Grunnen var at jeg hadde 3 kapittel igjen av en kjempespennende bok. Klokka ble 1 før jeg la boka ifra meg, og da hadde jeg tårer rennende nedover kinnene. For de av dere som vet litt hva som foregår i leseverdenen min for tiden, har jeg holdt på med Et helt halvt år av Jojo Moyes en stund nå. Boka handler om Lou som blir personlig assistent for en ung mann i rullestol. Hun oppdager etter hvert at noe ikke er som det skal være. Det er flere ting som ikke står i stillingsbeskrivelsen hennes. Jeg vil ikke si mer, fordi boka har noen overraskelseselementer jeg vil at dere skal oppdage selv. Så her er det bare å finne nærmeste bokhandel og kjøpe kjøpe kjøpe. For denne boka må du bare lese, og det er milevis med venteliste på biblioteket. Jeg sto som nr. 80 eller noe sånt, når ei venninne heldigvis reddet meg, og sa hun hadde boka. Jeg må si tusen tusen takk til Nina som anbefalte boka til meg (hun har også blogg, som du finner her). Jeg er deg evig takknemlig. Du ga meg en bokopplevelse jeg aldri kommer til å glemme ❤

"Et helt halvt år" av Jojo Moyes

Den andre boka fullførte jeg i morges. Jeg har skrevet om den tidligere, og du kan lese om den her. Jeg har hatt denne som bussbok, men nå hadde jeg bare noen få kapittel igjen, så jeg brukte lørdagens bokfrokost til å gjøre meg ferdig. Også etter denne boka trillet tårene. Jeg har definitivt ikke skiftet mening etter å ha fullført boka. Den er grusom, den er spennende, den er veldig veldig viktig. Den gir et innblikk i en sykdom, men også betydningen av å ha gode mennesker rundt seg, og ikke minst en man elsker. Fantastisk. Takk til Haruhi som anbefalte denne. Nok en gang traff du blink!

"Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?" av Kristine Getz

Avslutter dette blogginnlegget med en hyllest til en av de fineste filmene jeg vet om, nemlig Les Miserables. Da jeg satt og leste om den franske revolusjon her om dagen, fikk jeg en skikkelig trang til å se filmen igjen. Jeg begynte på den en dag tidligere i uka, men så den ikke ferdig. Da jeg så at jeg kun hadde sett 20 minutter, og i tillegg stoppet midt i en sang, fant jeg ut at det var best å starte på nytt. Og det er jeg glad jeg gjorde. Den filmen er så fin. Den er fryktelig, men den viser også betydningen av kameratskap og kjærlighet. I tillegg viser den hvor langt en mann er villig til å gå for å beskytte noen han er glad i, og hvor langt en annen mann er villig til å gå for å utøve lovens makt. En av de beste filmene jeg har sett, og en av de tårevåte. Med et skuespillergalleri som inneholder Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Amanda Seyfried og Eddie Redmayne, er det ikke rart at filmen er så bra. Alle har fine sangstemmer. Hugh Jackman, Helena Bonham Carter og Eddie Redmayne, er tre av mine favorittskuespillere. Jeg vil i tillegg nevne Samantha Barks og Daniel Huttlestone, som spiller to av mine favorittkarakterer i filmen. Dere som ikke har sett filmen enda, SE DEN! Min plan er å lese boka.

Les Misérables (2012) Poster

Som dere ser har jeg hatt et tårevått døgn! Men det er absolutt ikke noe negativt. Når bøker og filmer gir meg så mye, blir jeg så glad. Det er tross alt en viktig del av livet mitt.

(Bildene er linket)

Reklamer

9 thoughts on “To bøker og en film

 1. Haruhi sier:

  Så fint at den traff deg! Tror det er skill jeg skal finpusse ennå mer: evnen til å anbefale bøker jeg ikke har lest selv.

  Hadde vært kult hvis du sa fra når du starta på Les. Mis.,tror det er en bok man kan trenge litt moralsk støttet for å komme gjennom. 1432s lisssom, jeg sitter fast på side 237 og kan godt tenke meg litt drahjelp.

  • animablu sier:

   Hehe, ja! Hvis resten av bøkene treffer like godt, tror jeg du er på god vei. Jeg tror jeg vil eie Les Mis først. Enten den finfine utgaven vi så på før jul (samme som den jeg ga deg til jul), eller en skikkelig gammel utgave. Jeg fant en utgave av Krig og fred som jeg har kjempelyst på. Omtrent samme som Greven av Montecristo, hvis du husker dem? Men jeg skal si fra!

   • Haruhi sier:

    Ja, man må nesten eie Les Mis. Pass på at du kjøper engelsk, tror alle (!) de norske er kraftig forkorta. Dessverre er mange gammle utgaver forkorta også, synd siden de er mest sjarmerende å ha i hylla..

   • animablu sier:

    Skal se om de har en fin utgave av den der jeg fant Krig og fred. Hvis ikke tror jeg kanskje jeg skal ønske meg den superfine utgaven fra Norli/Libris (husker ikke).

 2. Hei, den boken hørtes fin ut, har sjelden tid til å lese men datteren min leser og leser…
  -akkurat ferdig med bok nr 15 i år…

  Vi bor i Frankrike så hun leser på fransk og engelsk for det meste,
  dessverre fant jeg den ikke på fransk , kanskje du har en ide om hva den heter ?

  ..takker for kommentar på bloggen min 🙂 beklager litt sent svar, men nå er det der og jeg har lagt deg til blogglisten min, koselig hvis du vil legge meg til hos deg 🙂

  Ha en fortsatt flott dag 🙂

 3. […] 2. Et helt halvt år av Jojo Moyes (Du kan lese omtale her) […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s